Presentació


El Campionat de Catalunya d’Orientació Mitja Distància 2013 que enguany organitza la Secció d’Orientació de la Unió Excursionista de Vic es disputarà a Gurb (Osona) en un terreny que principalment combinarà zones boscoses i de terrers de margues, molt típics de la Plana de Vic.

El municipi de Gurb és un dels més extensos de la comarca d’Osona, ocupant una extensió de 51,23 km2, i s’ubica al bell mig de la Plana de Vic, a uns 3 km del centre històric de la capital osonenca. El terme municipal presenta un paisatge molt divers. A l’oest es caracteritza per un relleu muntanyós i forestal amb alguns cims emblemàtics com el Turó de la Creu de Gurb (841 m.) on hi ha les restes del castell de Gurb, o el Serrat de la Serra de l’Oratori (906 m.), el punt més elevat del municipi, situat a les portes del Lluçanès i a tocar de Sant Bartomeu del Grau. La zona oriental del municipi s’estén pel centre de la Plana de Vic i es caracteritza per un paisatge planer i majoritàriament dedicat a l’agricultura i a la ramaderia fins a topar amb el riu Ter i un dels seus afluents, el riu Gurri, molt a prop de Manlleu i de Roda de Ter.

En els darrers anys el municipi ha vist millorada la seva xarxa de comunicacions, com la resta de la comarca, amb la finalització de les obres de desdoblament de l’Eix Transversal (C-25) i de la C-17 fins a Ripoll.